JOIN THE TEAM

Elk jaar vormen wij een bestuur van leden van de aangesloten studieverenigingen. Zo wordt er elk jaar een bestuur gevormd van studenten met verschillende opleidingen en achtergronden.

Het café wordt dan ook door studenten draaiende gehouden. Samen zorgen zij ervoor dat je ‘s middags lekker kan lunchen en ‘s avonds een drankje kan doen. Dit doen wij met behulp van vrijwilligers.

Waar zijn we naar op zoek?

Een HideOut-bestuur voldoet aan een paar dingen. We proberen de 4 verenigingen, Indicium, MAD, Forum en LeF zo gelijk mogelijk vertegenwoordigd te krijgen in ons bestuur. Ook proberen we een mix van kennis en kunde in een bestuur te stoppen. Verder moeten de bestuurders natuurlijk wel de tijd hebben om een jaar lang een café te besturen.

We zoeken een 6-koppig bestuur. De functieomschrijvingen staan beneden verder omschreven.

Wie ben jij?

Jij bent een enthousiaste student aan de Hogeschool Utrecht die zin heeft om zich een jaar lang bezig te houden met het besturen van HideOut. Je kan goed samenwerken, communiceren en kun je verantwoordelijkheid nemen.

Een bestuursjaar is niet niks. Maar is zeker mogelijk naast je studie. In een bestuursjaar waarin HideOut normaal open is, zul je wekelijks minimaal 6 uur bar staan, en daarnaast nog eens 10 uur bezig zijn met je bestuurstaken. Een deel hiervan staat vast, zoals vergaderen, maar het grootste deel is afhankelijk van je functie en kun je zelf invullen.

Om bestuur te mogen zijn bij HideOut moet je vanaf 1 september 2024, wanneer je bestuursjaar start, minimaal 18 jaar zijn.

Wat haal jij er uit?

Je hebt als bestuur natuurlijk verantwoordelijkheden, maar je krijgt ook veel ruimte om HideOut een nóg leukere plek te maken naar eigen inzicht. HideOut is er voor en door studenten.

Een van de leukste dingen aan een bestuursjaar is het ontmoeten van andere bestuurders. Veel studenten blijven in hun netwerk beperkt bij mensen van hun vereniging of studie, maar als bestuurder van Hideout kom je veel meer mensen tegen. Vaak zijn dit bestuurders, die net als jij gepassioneerd zijn over de vereniging of stichting die ze besturen.

Een ander geweldig ding aan besturen is de dingen die je er van leert. Je werkt een jaar lang nauw samen met een bestuur, waarbij je leert samenwerken, communiceren en verantwoordelijkheid nemen. En naast alle serieuze dingen in een bestuursjaar is er ook veel ruimte voor gezelligheid met je bestuursgenoten en andere besturen!


VOORZITTER

Als voorzitter ben je het gezicht van het bestuur en verantwoordelijk voor de voortgang. Je bent het aanspreekpunt voor externen en het contact persoon voor de HU. Ook leid je de vergaderingen en zul je de vergaderagenda’s opstellen.

Als voorzitter kun je goed leidinggeven, ben je stressbestendig en ben je een goede woordvoerder. Je staat stevig in je schoenen en je bent goed in overzicht houden. Elke bestuurder is verantwoordelijk voor zijn of haar eigen portefeuilles, maar het is de taak van de voorzitter om het hele geheel in goede banen te leiden.

SECRETARIS

Als secretaris beheer je de mails, post en borrel aanvragen. Je zorgt ervoor dat mails die niet gericht zijn aan een specifieke bestuurder worden beantwoord. Borrel aanvragen plan je in, en je coördineert met het hoofd bar en hoofd inkoop. Daarnaast ben je ook notulist tijdens de vergaderingen en zorg je ervoor dat iedereen de juiste certificaten heeft gehaald.

Als secretaris werk je gestructureerd. Je kan goed communiceren via verschillende kanalen, en zorgt ervoor dat er na elke vergadering nette notulen naar het bestuur wordt gestuurd.

PENNINGMEESTER

De penningmeester is verantwoordelijk voor alle financiën. Je maakt een begroting en zorgt dat deze wordt nageleefd. Ook ben je contactpersoon voor de bank en boekhouder. Je communiceert ook nauw met de tweede penningmeester, de Raad van Toezicht en de HU over alle financiële zaken van HideOut.

Als penningmeester ben je financieel vaardig. Je kan goed met getallen overweg en hier overzicht in creëren. Het is een grote verantwoordelijkheid, maar je zult er indien nodig meer dan genoeg training in krijgen om ervoor te zorgen dat je dit aankan.

HOOFD INKOOP

Als hoofd inkoop ben je verantwoordelijk voor het op orde houden van de voorraad. Als er borrels zijn, zorg jij ervoor dat er voldoende is ingekocht. Je zorgt er ook voor dat de wekelijkse leveringen goed worden aangenomen.

Als hoofd inkoop beschik je over een strakke wekelijkse routine, zodat je elke week  de tijd hebt om de bestellingen op tijd te doen. Ook kun je goed overzicht houden, zodat er altijd iemand is die de leveringen aanneemt.

HOOFD BAR

Als hoofd bar ben je contactpersoon van de vrijwilligers. Je bent verantwoordelijk voor het vullen van het rooster, zodat er altijd voldoende mensen aanwezig zijn in HideOut. Ook zul je je bezig houden met nieuwe vrijwilligers werven en inwerken.

Als hoofd bar ben je sociaal vaardig. Je weet goed te verkopen hoe leuk het is om bij HideOut achter de bar te staan, en kan goed uitleggen aan nieuwe vrijwilligers wat ze moeten doen.

HOOFD EVENEMENTEN

Als hoofd evenementen zorg je ervoor dat de vrijwilligers het naar hun zin hebben! Het is een kleinere taak, maar dat zorgt ervoor dat je juist hele leuke dingen kan organiseren en dat je wat makkelijker extra portefeuilles op kan pakken.

Als hoofd evenementen kun je goed organiseren. Je weet ook leuke berichten voor op de social media te schrijven om de evenementen die je organiseert te promoten. Je bent creatief, vindingrijk en enthousiast.


LOSSE PORTEFEUILLES

Er zijn ook een aantal portefeuilles die niet aan een functie gekoppeld zijn, maar wel gevuld moeten worden.

 • Vicevoorzitter (vervangt de voorzitter wanneer nodig)
 • Beheer digitale omgeving (website, Google Drive, mail, etc.)
 • Innovatieportefeuille (vernieuwen van het café)
 • Social media (Facebook, Instagram)
 • Jaaragenda opzetten en bijhouden
 • Beheer menukaarten
 • Contact met andere café’s
 • Sollicitaties
 • Raad van Toezicht (zorgen dat er een Raad van Toezicht zit)
 • Bestuursoverdracht
 • Merchandise
 • Beheer beloningsysteem
 • Bestuurskleding
 • Kamer van Koophandel
 • Contact met verenigingen
 • Bestuurstraining

Hoe solliciteer je?

Wil je solliciteren? Leuk! Stuur dan je CV en met een korte motivatie naar sollicitaties@cafehideout.nl. Ook horen we graag voor welke functie je solliciteert, of dat je sollicitatie open is (dus geen specifieke functie). Ook zullen we een datum met je prikken voor een sollicitatiegesprek, waarin we je graag beter leren kennen.

Je sollicitatie is vertrouwelijk

Solliciteren bij HideOut blijft in de eerste instantie tussen jou en de sollicitatiecommissie/huidige bestuur.

Alles wat je zegt wordt dus alleen besproken binnen de sollicitatiecommissie/huidige bestuur. Ook niet met de Raad van Toezicht, de HU, of wie dan ook.

Als er een nieuw bestuur is ingestemd worden alle gegevens die zouden kunnen terugleiden naar sollicitanten verwijderd. Alle notities en persoonsgegevens worden verwijderd. Indien nodig hoort de Raad van Toezicht alleen hoeveel mensen er per vereniging gesolliciteerd hebben.

Voor verdere vragen kan je contact met ons opnemen:
E-mailadres: bestuur@cafehideout.nl